De Kroon

Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk


Weidevogelgebied De Kroon

Weidevogelgebied De Kroon

In 2014 heeft de gemeente Houten ca 10 hectare weiland aangekocht. Dit in het kader van de compensatie voor het weidevogelbiotoop dat stukje bij beetje verloren is gegaan door de ontwikkeling van een bedrijventerrein en een sportpark aan de Meerpaal.

De compensatie is in nauw overleg met de werkgroep Weidevogelbescherming van de Milieuwerkgroep Houten vormgegeven. De keuze is op dit weiland gevallen omdat het van oudsher heel weidevogelrijk is. Het land is altijd traditioneel gebruikt en er is bovendien een nat gedeelte(plasdras) in aanwezig wat voor weidevogels een belangrijke trekpleister kan zijn.

Een aantal vrijwilligers vanuit de Weidevogelwerkgroep heeft vervolgens de Stichting Weidevogelbeheer Eiland van Schalkwijk opgericht. Deze stichting pacht de gronden van de gemeenten en verzorgt in samenwerking met een veehouder het voor weidevogels optimale beheer.Ligging

Gebied De Kroon ligt in het Eiland van Schalkwijk tussen de Waalseweg en de Schalkwijkse wetering en is op de onderstaande kaart roze gearceerd.

Het gebied is niet publiek toegankelijk in verband met de rust voor de vogels.


Vrijwilligers vinden de ingang van het terrein 100 meter ten noordwesten van het Vitens gebouw aan de Waalseweg in Tull en 't Waal.

.

DONEC VESTIBULUM

Etiam auctor is inasre aliquem the scelerisque suspendisse.

07:18 AM Dec 12

Etiam auctor is inasre aliquem the scelerisque suspendisse.

09:44 AM Dec 05

AENEAN DOLOR

8901 Marmora Road

Glasgow

D04 89GR


+00 (123) 456 78 90

mail@demolink.org

POSUERE ETIAM

Etiam auctor is inasre aliquet a aliquem

is sodales risus the suspendise.

Copyright © All Rights Reserved